Friday, March 10, 2017

Camel's Back chute stabilization project complete

Work to restore and stabilize the Camel’s Back Chute has wrapped up and the area is back open to the public. 

Heavy use and weather had eroded the sand chute over the years. Stairs have now been installed on the upper portion of the chute to help stabilize the soils. Ski lift cables were also reused as hand rails along the new steps.

Boise Parks and Recreation staff held public meetings and received extensive feedback that helped create the improvement plan for the chute.

“Our goal was to preserve the unique features of the Camel’s Back Chute while making it more accessible for everyone,” said Toby Norton, project manager. “We’re excited that families will be able to enjoy it for generations to come.”

Winspear Construction completed the $170,000 project.

Camelsbackchute1

Camelsbackchute3

Camelsbackchute6